Let op! Geld lenen kost geld.
MoneyDokter

Offerte aanvragen

Anoniem en zonder verplichtingen uw eigen financiering regelen! Na het invullen van de offerte aanvraag ontvangt u binnen korte tijd een passende lening offerte. U kunt de lening aanvraag direct per post bevestigen. Via e-mail wordt u vervolgens op de hoogte worden gehouden van de status.

Offerte aanvragen


Lening Berekenen

Wanneer u geld overhoudt aan het einde van de maand, en direct over een leuk bedrag wilt beschikken dan kunt u een lening aanvragen. U kunt van tevoren uw lening berekenen om zo te kijken of u de maandelijkse lasten van de lening wel kunt missen.

Lening berekenen


Rentekrediet

Rentekrediet Een rentekrediet is een financieringsvorm bestemd voor situaties waarin u plotseling voor een grote uitgave komt te staan. Het rentekrediet is een goede oplossing voor mensen, die verwachten dat ze over een aantal jaar meer gaan verdienen. Bij het rentekrediet hoeft u namelijk niet meteen af te lossen.

Looptijd
Vooraf is er geen periode vastgesteld waarbinnen het rentekrediet moet worden terugbetaald doordat het rentekrediet na de aflossingsvrije periode overgaat op een doorlopend krediet. Na de aflossingsvrije periode is het mogelijk dat de leensom tijdens de gehele looptijd steeds weer geheel of gedeeltelijk wordt opgenomen.

Rente
U betaalt net zoals bij een doorlopend krediet alleen rente over het opgenomen bedrag. Over het uitstaande bedrag wordt rente in rekening gebracht. U bent verplicht maandelijks de rente te betalen en na de aflossingsvrije periode ook een gedeelte aflossing. De hoogte van de rente ligt bij een rentekrediet niet van tevoren vast maar is afhankelijk van de ontwikkelingen op de geldmarkt. Als er een wijziging van de rente op de geldmarkt plaatsvindt verandert het termijnbedrag evenals de looptijd van het doorlopend krediet. Het kan ook zijn dat het termijnbedrag gelijk blijft maar de verhouding rente en terugbetaling veranderd.

Aflossing
Het krediet heeft een aflossingsvrije periode van gemiddeld 5 jaar waardoor het ook wel aflossingsvrij krediet wordt genoemd. U kunt tijdens deze periode geheel of gedeeltelijk boetevrij aflossen maar dit is niet verplicht. Na de aflossingsvrije periode wordt door de maatschappij bepaald of u nogmaals in aanmerking komt voor een aflossingsvrije periode. Wanneer dit niet het geval is wordt het rentekrediet omgezet in een doorlopend krediet. Tot die tijd betaalt u dus alleen rente over de leensom.

Om te vermijden dat u voor altijd vast blijft zitten aan het rentekrediet is het belangrijk om tijdig af te lossen. Wanneer de aflossingsvrije periode afgelopen is bent u verplicht om iedere maand ook aflossing te betalen. Als u niets aflost op het krediet blijft het geleende bedrag open staan. Een voordeel van het rentekrediet is dat de maandlasten in de aflossingsvrije periode zeer laag zijn in vergelijking met het doorlopend krediet doordat u geen aflossing betaalt maar alleen rente.

Geïnteresseerd in een rentekrediet?
U wilt wel geld lenen maar niet meteen aflossen? Dan past een rentekrediet uitstekend bij uw wensen. Profiteer van de voordelen en vraag gratis en vrijblijvend een offerte voor een rentekrediet aan.

Populaire Pagina's

Verstandig lenen

Veilig en verantwoord geld lenen staat bij ons hoog in het vaandel. De AFM heeft een brochure opgesteld zodat u verstandig kunt lenen. Als u meer wilt weten over lenen, lees dan de folder ‘Verstandig lenen.’

Partners