Let op! Geld lenen kost geld.
MoneyDokter

Hypotheek afsluiten?

Als u een vraag hebt die u met behulp van deze middelen niet kunt beantwoorden, kunt u onze adviseurs uw vraag voorleggen. Na het invullen van de offerte aanvraag zal een hypotheekadviseur zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Offerte aanvragen


Hypotheek Berekenen

Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe woning wordt het tijd om eens te kijken naar een nieuwe hypotheek. U wilt weten hoeveel uw maximale hypotheek is? Dan kunt u van tevoren uw hypotheek berekenen om zo te kijken hoeveel hypotheek u kunt krijgen.

Berekenen


Levenhypotheek

Levenhypotheek Bij de levenhypotheek wordt een aflossingsvrije hypotheek gecombineerd met een gemengde levensverzekering. U bouwt met de levensverzekering een vermogen op om de hypothecaire lening aan het eind van de looptijd af te lossen. Naast de opbouw van vermogen wordt het overlijdensrisico afgedekt bij overlijden voor de einddatum van de hypotheek. Indien u de woning samen met uw partner koopt dan kunt u beiden worden verzekerd bij overlijden. Het verzekerd kapitaal wordt uitbetaald bij overlijden van één van beide partners.

Bij een hypotheek gecombineerd met een levensverzekering zoals de levenhypotheek is er de fiscale vrijstelling: de zogenaamde "vrijstelling Kapitaalverzekering Eigen Woning". Deze vrijstelling houdt in dat u gedurende 15 ofwel 20 jaar belastingvrij een kapitaal kunt opbouwen. U bent niet verplicht belasting te betalen over het opgebouwde vermogen en de uitkeringen zijn ook belastingvrij.

De maandelijkse lasten bestaan uit de hypotheekrente en premie voor de levensverzekering. De rente is volledig aftrekbaar van de belasting, voor een periode van maximaal 30 jaar.

Kenmerken:

  • combinatie verzekering en hypotheek
  • aflossing pas aan het einde looptijd of eerder bij overlijden
  • maximaal 30 jaar hypotheekrenteaftrek

Geïnteresseerd in de levenhypotheek?
U wilt profiteren van een lage maandlast en een maximale hypotheekrenteaftrek? Dan past de levenhypotheek uitstekend bij uw toekomst plannen. Vraag snel een gesprek aan met de adviseur.

Populaire Pagina's

Verstandig lenen

Veilig en verantwoord geld lenen staat bij ons hoog in het vaandel. De AFM heeft een brochure opgesteld zodat u verstandig kunt lenen. Als u meer wilt weten over lenen, lees dan de folder ‘Verstandig lenen.’

Partners