Let op! Geld lenen kost geld.
MoneyDokter

Hypotheek afsluiten?

Als u een vraag hebt die u met behulp van deze middelen niet kunt beantwoorden, kunt u onze adviseurs uw vraag voorleggen. Na het invullen van de offerte aanvraag zal een hypotheekadviseur zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Offerte aanvragen


Hypotheek Berekenen

Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe woning wordt het tijd om eens te kijken naar een nieuwe hypotheek. U wilt weten hoeveel uw maximale hypotheek is? Dan kunt u van tevoren uw hypotheek berekenen om zo te kijken hoeveel hypotheek u kunt krijgen.

Berekenen


Beleggingshypotheek

BeleggingshypotheekDe beleggingshypotheek bestaat uit rechtstreekse beleggingen op effecten. Kenmerkend aan de beleggingshypotheek is dat er geen garanties zijn ten opzichte van het rendement. Er blijft altijd het risico dat de hypotheek aan het eind van de looptijd niet genoeg opbrengt om de hypotheek in zijn totaliteit af te lossen.

U stort het geld in een effectendepot waarmee het vermogen wordt opgebouwd en de hypotheek uiteindelijk mee word afgelost. Dit vermogen wordt belast in box III wat betekent dat u 1,2% belasting betaalt over het gemiddelde uitstaand vermogen in een jaar. U bepaalt zelf waarin u het geld van de hypotheek belegt of de bank biedt u een assortiment beleggingsfondsen aan waaruit u kunt kiezen.

De beleggingshypotheek is aflossingsvrij en de hypotheekrente is daarbij volledig aftrekbaar van de belasting. De maandlasten bestaan uit de hypotheekrente en het bedrag dat wordt belegd.

Kenmerken:

  • beleggen door éénmalige of periodieke inleg in effecten
  • risico dat er aan het einde van de looptijd onvoldoende kapitaal is voor aflossen
  • hypotheekschuld opgebouwde vermogen door beleggen wordt belast in Box III

Geïnteresseerd in de beleggingshypotheek?
U bent bereid risico’s te nemen met uw hypotheek en u houdt van beleggen? Dan past de beleggingshypotheek uitstekend bij uw toekomst plannen. Vraag snel een gesprek aan met de adviseur.

Populaire Pagina's

Verstandig lenen

Veilig en verantwoord geld lenen staat bij ons hoog in het vaandel. De AFM heeft een brochure opgesteld zodat u verstandig kunt lenen. Als u meer wilt weten over lenen, lees dan de folder ‘Verstandig lenen.’

Partners