Let op! Geld lenen kost geld.
MoneyDokter

Hypotheek afsluiten?

Als u een vraag hebt die u met behulp van deze middelen niet kunt beantwoorden, kunt u onze adviseurs uw vraag voorleggen. Na het invullen van de offerte aanvraag zal een hypotheekadviseur zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Offerte aanvragen


Hypotheek Berekenen

Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe woning wordt het tijd om eens te kijken naar een nieuwe hypotheek. U wilt weten hoeveel uw maximale hypotheek is? Dan kunt u van tevoren uw hypotheek berekenen om zo te kijken hoeveel hypotheek u kunt krijgen.

Berekenen


Annuïteitenhypotheek

AnnuïteitenhypotheekBij de annuïteitenhypotheek lost u maandelijks op de hypothecaire lening af. Deze aflossing is zo vastgesteld dat het termijnbedrag elke periode gelijk is. De annuïteit is zo samengesteld dat aan het einde van de looptijd de volledige hypotheek is afgelost. De annuïteiten worden meestal maandelijks betaald, in gelijke bedragen gedurende de gehele looptijd.

U betaalt in de eerste jaren het grootste deel van de aflossing aan rente en lost u weinig af. Naarmate de looptijd vordert lost u steeds meer af en betaald u steeds minder rente doordat het restant steeds kleiner wordt. Het gevolg hiervan is dat de netto lasten stijgen gedurende de looptijd, omdat alleen de rente fiscaal aftrekbaar is en de aflossing niet.

Kenmerken:

  • toenemende netto lasten
  • steeds meer aflossing gedurende de looptijd
  • fiscaal minder aantrekkelijk door dalende rentelasten

Geïnteresseerd in de annuïteitenhypotheek?
U wilt liever in het begin minder betalen? Dan past de annuïteitenhypotheek uitstekend bij uw toekomst plannen. Vraag snel een gesprek aan met de adviseur.

Populaire Pagina's

Verstandig lenen

Veilig en verantwoord geld lenen staat bij ons hoog in het vaandel. De AFM heeft een brochure opgesteld zodat u verstandig kunt lenen. Als u meer wilt weten over lenen, lees dan de folder ‘Verstandig lenen.’

Partners