Let op! Geld lenen kost geld.
MoneyDokter

Verzekering afsluiten?

Als u een vraag hebt die u met behulp van deze middelen niet kunt beantwoorden, kunt u onze adviseurs uw vraag voorleggen. Na het invullen van de offerte aanvraag zal een hypotheekadviseur zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Gesprek aanvraag


Voordelen

Ontdek de voordelen van een adviesgesprek door gratis en vrijblijvend een gesprek aan te vragen.

  • Snel: u bent binnen 1 minuut klaar met het invullen van het formulier.
  • Veilig: uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld.
  • Voordelig: het gesprek met de adviseur is gratis en vrijblijvend.

Aansprakelijkheidsverzekering

Aansprakelijkheidsverzekering De aansprakelijkheidsverzekering, meestal AVP genoemd, dekt het aansprakelijkheidsrisico van de particulier voor schade aan derden in bijna alle situaties. Zodoende wordt het vermogen van de verzekerde beschermd als hij of zij schade moet vergoeden waarvoor hij of zij als particulier aansprakelijk is. Hieronder valt ook de schade die voortvloeit uit het bezit van dieren of (on)roerende zaken. Het aansprakelijkheidsrisico dat met motorrijtuigen verband houdt is echter uitgesloten. De aansprakelijkheid voor schade aan geleende, gehuurde zaken, is beperkt gedekt. Ook schade veroorzaakt door opzet is uitgesloten.

Verdere uitleg
Er zijn twee soorten aansprakelijkheidsverzekeringen waaruit gekozen kan worden. U kunt kiezen voor een dekking voor een alleenstaande of een gezin. In het laatste geval zijn alle gezinsleden verzekerd. Ook kinderen die in verband met studie buitenshuis wonen zijn meeverzekerd (ook na meerderjarigheid). Het aansprakelijkheidsrisico voor letselschades die gezinsleden elkaar toebrengen is gedekt. De kosten in verband met niet-terechte aanspraken zijn ook gedekt. De verzekeraar neemt het verweer daartegen geheel voor zijn rekening en neemt daarmee ook alle rompslomp uit handen.

Premie
De grootte van het gezin is niet van invloed op de premie, evenmin als het hebben van dieren (en het aantal daarvan). Een eigen risico levert een premiekorting op, maar niet iedere verzekeraar werkt met een eigen risico regeling. U kunt hier uw premie berekenen.

Geïnteresseerd in de aansprakelijkheidsverzekering?
U wilt uw aansprakelijkheidsrisico verzekeren voor u zelf of voor uw gezin? Dan past de aansprakelijkheidsverzekering uitstekend bij uw wensen. Vraag snel een gesprek aan met de adviseur.

Populaire Pagina's

Verstandig lenen

Veilig en verantwoord geld lenen staat bij ons hoog in het vaandel. De AFM heeft een brochure opgesteld zodat u verstandig kunt lenen. Als u meer wilt weten over lenen, lees dan de folder ‘Verstandig lenen.’

Partners